Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdek'in en eski turizm işletmecilerinden Elmas Eker: Turizm Bakanlığı, Erdek'i ‘üvey evlat' konumunda görmekten vazgeçmeli”

Erdek

Erdek turizmine hizmet sunan en eski işletmelerin başlarında, Turizm Bakanlığı tarafından verilen 2 yıldıza sahip, Eker-Bermuda Otel geliyor

Erdek turizmine hizmet sunan en eski işletmelerin başlarında, Turizm Bakanlığı tarafından verilen 2 yıldıza sahip, Eker-Bermuda Otel geliyor. Hâlen 2'si suit, 30 oda ile hizmetini Çuğra” mevkiinde sürdüren otelin işletmecisi Elmas Eker, ilçenin eski turizmi ile günümüzü kıyaslarken, Erdek'te, son dönemlerde turizm potansiyeli ve kalite sürekli düşüyor. Biz, işletmeciler olarak elimizden gelen çabayı harcıyoruz, ancak turizmdeki bu kan kaybının en önemli nedeni, Turizm Bakanlığı'nın, güneye ve Ege'ye gösterdiği destek ve ilgiyi, Erdek'ten esirgemesidir” dedi.
1959 yılında, Erdek turizmine çadırlı olarak hizmet vermeye başlayan işletmelerinin, 1971 yılında binaya kavuşarak hizmetini sürdürdüğüne dikkati çeken Eker, şunları söyledi:
Erdek turizmine hizmet vermeye başlayan ilk işletmeler, Marmara Motel, Şeker Kamp, Erdek Motel, Eker Motel, Rüya Kamp, MKE tesisleri, Dünya Motel, PTT Kampı, Ankara Motel, Gül Plaj ve Alevok'tu. O yıllarda, yokluk ve yoksunluklar içinde turizme hizmet vermeye çaba harcıyorduk. 
Düşünün ki, otel-motellerin yer aldığı ‘Çuğra' mevkiine yol yok. Bölgenin elektriği, suyu bulunmuyor. Gece, saat 24.00'de dek jeneratörler çalışıyor. Tek ulaşım, deniz yolundan ve motorlarla gerçekleşiyor. İçme suyunu bile tesisimize her gün motorlarla taşıyoruz ve buzlar içinde soğutuyoruz. Bu ortam ve koşullarda, Erdek turizmine hizmet sunmaya çaba harcadık."
Bu elverişsiz koşullarda bile yıllarca işletmelerinde çok önemli konukları ağırladıklarını vurgulayan Eker, şöyle konuştu:
Aklımda kaldığına göre işletmemize Ankara Devlet Opera Müdürlüğü personeli, 1968'li yıllarda TRT çalışanları, sanatçılar, sporcular ve seçkin kişiler gelerek, tatil yaptılar. Erdek, o yıllarda Zeki Müren başta olmak üzere sanatçıların gözdesiydi. Ancak daha sonraki yıllarda güney ve Ege sahillerinin turizme girmesi ve devletin, Erdek'i unutarak, yalnızca bu bölgelere destek vermesi nedeniyle ilçemiz turizmi kan kaybetmeye başladı ve bugünlere gelindi. Bu olumsuzluğun ortadan kalkması için Turizm Bakanlığı'nın, güneyi ve Ege'yi ‘öz', Erdek'i ise ‘üvey evlat' olarak görmekten vazgeçerek, Erdek'e de el uzatması gerekiyor.”  
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false